Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

återhämtning, benhinneinflammation, gegga, Löpning, Maramackan, New Balance Minimus Trail, prehab, Skaderehabilitering, styrketräning, träningsdagbok, vår

Prehab och kortkort runda

Det var rätt länge sen jag läste någon bok med glädje. Senaste åren har jag kämpat mig igen bröderna Strugatskys “Roadside Picnic” och Philip K Dicks “Do androids ever dream of electronic sheep”. Så vi kan konstatera att min läsform  nog är sämre än min löpform. Häromdagen fick jag hem Maramackans bok “Löpning mitt i livet” i brevlådan. Plöjde snabbt som blixten igenom inledningen och hoppade sen otåligt fram till kapitlet om skador och botemedel. Körde igenom alla prehabövningarna för att se var jag var svagast. Har alltid varit klen i situps och liknande moment när jag spelade volleboll och innebandy. Förväntade mig att behöva avbryta, men jag lyckades pressa mig igenom alla repetitionerna. Största problemet var vingligheten i utfall och att jag fick ont i armbågar och triceps när jag skulle balansera på armarna. Gav otäcka Flashbacks från min ungdom när jag provade karate och varenda smäll jag tog på armarna fick mig att kvida. Tydligen har jag lagrat på mig allt fett runt magen och bröstet för stötdämpning på armarna saknas alltså fortfarande helt och hållet. Ett annat jobbigt moment var att pumpa upp min frus gamla balansboll. Efteråt var jag varm, svettig och lite stel.

Hoppade i mina Minimus trail, skippade vantar och mössa och drog iväg på en liten lufs. Tio plusgrader, sol och blött på marken. Blötan gick som vanligt rakt igenom skosulan, men det kunde kvitta idag eftersom jag bara skulle återhämtningslufsa två kilometer. Det var varmt och skönt – nu är det vår! Joggade en kilometer på 5:30 utmed sjön, tittade på naturen och gjorde ett par indianhopp av glädje. Vände och joggade tillbaka. Allt såg så härligt ut och benen hade mjuknat till så jag kunde inte låta bli att dra på ett par korta rusningar. Så det blev lite fartlek i hundrametersprintar på 3:00-fart. Sen joggade jag hem sista 500 meterna. Känslan i benhinnorna är bra till typ 90%.  När jag kom hem fiskade jag upp en avi i brevlådan. I morgon kan jag hämta upp mina nya långdistansdojjor. Det här betyder att jag avstår från Göterborgsvarvets löparkväll idag och sparar benhinnorna till en provrunda i nya skorna lite senare i veckan i stället.

Kommentera

Tema av Anders Norén