Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

gegga, Gore Mythos tights, is, Konditionsträning, Löpning, pulsmätare, pulsmätning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Lontra LS

Tassade in i väggen efter bara två kilometer

Sprang min senaste runda i tisdags och i onsdags blev jag pappa för andra gången. Allt har så klart handlat om bäbisens väl och ve de sedan dess. Uppehållet från löpningen har även gjort gott för benhinnorna. utmedhagen250pxNär familjefriden hade lagt sig i huset nyss gavs det läge för en liten löprunda. Bestämde mig för att ta en fyrakilometersrunda och fokusera på att springa med korta nätta steg. Solen har legat på senaste veckan så jag drog iväg ner mot de tidigare isiga skogsvägarna. Mycket har verkligen ändrats den här veckan. Tassade på fint första kilometern. Såg inte en endaste isfläck och vid enkilometerspasseringen utropade Runmeter 4:18. Blev peppad och bestämde mig för att fortsätta med de korta stegen, men öka frekvensen och se om jag kunde göra två kilometer under 8 min idag. I skogens skugga mitt på andra kilometern fick jag dock bromsa in först för att passera en cyklande barnfamilj och sedan för en tio meters kvarvarande isfläck. Öste på igen i uppförsbacken mot slutet. Då ringde pappa i mobilen. Jag flåsade “ring senare” och rusade vidare mot tvåkilometerspasseringen. När Runmeter ropade ut två kilometer var jag riktigt trött och slog av lite på farten. Efter den tredje kilometern insåg jag att jag inte saktat in lite. Jag hade närmast tvärnitat för den gick på 5:29. Så jag tog mig samman och ökade tempot. Det var riktigt tungt. Jag hade gått i väggen efter två kilometer konditionsmässigt. Trodde verkligen att jag skulle orka lite mer än så här. Avslutande 900 meterna gick på 4:13 och pulsen stannade på plågsamma 182.

Klarade jag två km på åtta min idag då? Nix, inte ens nära. Jag hade avläst fel siffror i Runmeter. Det var current pace som hade varit 4:18 sista hundra meterna och inte km/average. Kilometertiden hade varit 4:36. Följaktligen var ökningen från 4:18 till tänkta 3:50 på den andra en ökning från 4:36 till 4:23. Föga imponerande knäckte jag mig idag när jag gjorde två kilometer på 8:59. Sprang alltså 3,9 km på ok tiden 18:41. Hade i princip ingen känning alls i benhinnorna, men jag tror ändå inte att jag kommer att utmana benhinnorna mer i morgon så totalen för denna veckan blir bara drygt 10 km.

2 Kommentarer

  1. Vad roligt! Grattis till pappa-skap nr 2!
    Hoppas ni mår bra allihopa. 🙂

Kommentera

Tema av Anders Norén