Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Brooks Nightlife III, gegga, Löpning, pulsmätare, pulsmätning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Lontra LS

Nytt PB på 6,7

sommartajts250pxEfter bistra förmaningar om att läkarkontrollera mina småömma skenben har jag haft fyra dagars uppehåll från löpning. Idag har det känts 99 procent bra under dagen så jag tyckte jag kunde unna mig en liten runda i solen och geggan. Hittade inte vintertajtsen och drog trotsigt på mig sommartajtsen. Hade ändå bara tänkt springa en kort runda. Satte iväg utmed sjön i femminutersfart. Det var geggigt och bara en enda cirka 10 meters lång isfläck på första kilometern. Härligt. Var idealiska förutsättningar att stanna till i solen och ta lite goa kort på fotisättning i geggan, men det tänkte att jag kunde ta det efter rundan istället. Sprang en kilometer till på strax över fem minuter. Kände mig trött och fick en förnimmelse av obehag i höger skenben när jag kom fram till bokskogen. När jag passerat den enda kvarstående isen bland träden och kom ut på stigar med höstlöv vaknade benen till lite och jag hade ett par hundra meter i 4:20-fart, men även en segare bit i uppförsbacke. Så den tredje avverkades på 4:56. Kände mig riktigt trött, konditionssvag och skenbensobehaget gjorde sig påmint i vissa steg.

bokskogsrundaapril2013Kom att tänka på att jag läst i löptips till nybörjare att man ska försöka skjuta fram höften och sträcka på sig. Kände att jag kunde prova det och se om jag kunde få fram ett flackare löpsteg och minska stötigheten. Efter några meter hade jag fått till ett riktigt lågt steg, snavade över en liten sten och höll på att ramla. Fick börja om igen. Det kändes minst lika jobbigt att springa på det här sättet konditionsmässigt, men obehaget i skenbenet försvann helt. Fjärde km gick på 4:52 och den femte på 4:47. På den sjätte hade jag två tankar i huvudet: “ähh, fan nu skiter jag i det och går” och “så fan i heller att jag ska vika ner mig”. Jag sprang sista 1,7 km i 4:50-fart och rasade in i trädgården helt slut. Helt obegripligt va kass formen är nu. Tycker jag har gjort mig förtjänt av bättre efter alla kalla vinterpass, men tydligen icke. Fördelen med att jag springer många olika rundor är att det här bara var tredje gången jag sprang exakt den här rundan. Därför krossade jag mitt tidigare patetiska bästa resultat med dryga minuten. Nytt PatetisktBästa för rundan är alltså 33:22. Snittpuls 166 bpm idag. Hur gick det då i sommartajtsen? Rätt ok, frös om utsidan av höfterna och om pitten. Behövs nog mer än 2 plusgrader för att jag ska välja dem till nästa runda. Däremot var min löparjacka från Brooks riktigt svettig idag så nästa gång kanske jag nöjer mig med en långärmad tröja och lämnar jackan hemma.

2 Kommentarer

  1. Haha! Censurfritt var det ja… 😉
    Där har nog vi en fördel. Våra delar sitter på insidan. Svårt att frysa där…

Kommentera

Tema av Anders Norén