Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

bloggning

Finns det något som är oGoogelbart?

Man är ju nyfiken på varför folk besöker bloggen och kastar ett öga på statistiken. En oväntad insikt var att Google hänvisat trafik hit på sökfrasen “knäskålarna sitter lite för högt upp”. En fras som både roade och väckte mitt intresse. För det första undrar man ju lite kring själva sakfrågan. Hur knäskålar kan sitta för högt upp? Har de flyttats från sin korrekta position? Hur vet man förresten vad som är en optimal placering av knäskålar? Jag antar att jag får låna frasen “svaren på dessa frågor kommer vi kanske aldrig att få veta” från Tage Danielssons underbara julepos om Karlbertil. Efter dessa roade funderingar googlade jag såklart frasen för att se hur det låg till med själva googlingsbarheten. Som förväntat hade Google sökt lösryckt på varje ord för sig i frasen och bland 25300 möjliga källor rankat min blogg som en trovärdig auktoritet på ämnet. Den låg på topp fem tillsammans med wikpedias sida om spädbarn och Flashbackinlägg om anarkister. Jag kan nu förstå debatten om ordet ogooglebar lite bättre. Det verkar inte finnas något som är ogoogelbart. Träffarna må vara helt knasiga, men man kan få träffa på allt verkar det som. Troligen får ordet ogoogelbar en kort omloppstid i SAOL.
knäskålar

Kommentera

Tema av Anders Norén