Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

gegga, halka, is, Löpning, massage, PET-flaska, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Lontra LS, Vibram Lontra, vinter

Handskarna av!

Efter två kilometer av dagens löprunda blev det svettigt om händerna. Så jag provade att ta av handskarna och de kom inte på igen under hela rundan. Ett litet vårtecken kan man säga. Hade som vanligt ingen särskild plan utan sökte efter isfria sträckor. När jag kommit in i bokhultet efter tre kilometer insåg jag att det nog skulle vara ungefär 50% is/snö och 50% bar mark i spåren, men att vända kändes ändå fel. Så jag drog varvet runt Södra Bergundasjön igen. Rundan var lite mera isfri än förra lördagen och där det var barmark var det betydligt mjukare och geggigare än sist.  Det kändes överlag tyngre och segare idag än tidigare i veckan så tempot landade på 5:24 min/km i snitt och pulsen på 163 bpm. Genom att gena lite på en inbjudande geggig stig i skogen i slutet på rundan kapade jag distansen till 10,8 km idag. Det här veckan jag knatat 29,85 km. Det är min mängdmässigt näst bästa vecka.

Hade lite känning i höger skenben när jag sprang på de hårda isiga delarna, men inget på de geggiga och klafsiga. Det kändes lite som att jag blev fuktig om tårna idag, men jag kunde inte hitta något vatten i mina Lontra när jag tog av dem så det var kanske en illusion av att ha tårna i kall gegga kortare perioder. Blev som vanligt lite tung och stel i vaderna så jag körde vaderna lite över min moddade PET-flaska. Osäker på hur bra massage den ger, men det känns bra i alla fall.

Tog en del bilder idag så jag låter dem tala i ett litet bildspel.

Kommentera

Tema av Anders Norén