Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

gegga, Löpning, motion, pulsmätare, pulsmätning, Runmeter, Träningskläder, Växjösjön

Mycket bättre än väntat!

grusVaknade upp i morse med huvudvärk. Kunde inte fatta varför. Provade att dricka Cola vid förmiddagsfikat. Ibland hjälper en Cola. Det blev varken bättre eller sämre. Inte ens en rejäl pizza och ännu en Cola på lunchen ändrade saken. Lite senare gav jag upp och lämnade WO till kvällens planerade tennismatch. Den som läst min tennisblogg vet att jag sällan ställer in en bokad tennistimma. Tog en Alvedon efter det och funderade på vart det skulle bära hän. Ett par timmar senare när jag skulle gå hem från jobbet kändes det ganska skapligt. Joxade lite med PCn en stund när jag kom hem och sneglade ut mot solskenet. Idag var egentligen en tänkt löpardag.

Halv sex bestämde jag mig för att det kanske kunde vara bra att komma ut i friska luften lite. Bara jogga lite sakta och eventuellt gå om huvudvärken skulle komma tillbaka. Gav mig iväg utmed sjön kvart i sex. Sprang lite lätt på härligt mjuk, blöt och geggig grusväg. Drygt femminuterstempo och huvudet blev inte värre. Sneglade på pulsmätaren och såg 150 bpm. Kändes uppmuntrande lätt så jag fortsatte i samma stil. Efter tre kilometer kom jag fram till Växjösjön och Runmeter visade tempo 5:30 och puls 130 bpm. 130! Va? Gick det så lätt, det är ju den där lågpulsträningen som jag inte ens nådde ner till när jag försökte sist. Sporrad av siffrorna fortsatte jag att ta det lugnt i 5:30-tempo. Under den femte kilometern gick pulsen upp till 152 bpm i snitt. Fortsatte något förbryllad. Den sjätte gick på 5:20 och 138 bpm. Ännu mer förbryllande. Hursomhelst kände jag mig jättepigg, fräsch och helt utan huvudvärk så jag sprang normalt den sjunde på 5:13 och pulsen snittade nu 115. Va 115? Insåg att det var något galet med pulsmätaren. Den åttonde kilometern gick på fem blankt, den nionde på 4:40 och pulsen sjönk ju längre jag sprang. När jag öste på i spruten hem i 4:13 så visade pulsen 105. Var batteriet på väg att dö i pulsbandet? Bytte när jag kom hem och siffrorna såg mer normala ut igen. Hoppas det var enda felet för jag vill inte köpa ett nytt Wahooband.

Dagens pulssiffror får jag radera för de var uppenbart tokiga, men skit samma det här var en härlig runda ändå. Ingen rekordtid, men jag kände mig pigg hela rundan, underlaget var till 70% snöfri grusväg, huvudvärken försvann helt och jag hade inga problem med skenbenen. Yippie kay yay!

2 Kommentarer

  1. Skit i pulsklockan idag. Skönt att det kändes bra i övrigt! 🙂

Kommentera

Tema av Anders Norén