Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

asfalt, benhinneinflammation, Gore Mythos tights, löparkalsonger, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Lontra LS, vinter

Kallt och blåsigt

20130310-171451.jpgDet blev bara en slö runda under arbetsveckan så jag var extra laddad för min helgrunda, men barnkalas och datorstrul fyllde hela lördagen. Gav upp datorinstallerandet vid lunchtid på söndagen och gjorde sen ett snabbt fotojobb. Blev ett par sponsorfoton av Mats Wilander och tennisjuniorerna. Alla var inte på plats klockan tre som jag trodde. Alternativen var att fota de som fanns på plats eller återvända vid fem. Jag tog ett par bilder och drog hem för en löprunda och eventuellt en session två om jag hann.

När jag kom hem hade sonen strul med sin pc. Slösade bort en halvtimma på att fixa den och kom ut på löprundan klockan fyra. Sprang ner till bergundasjön, men vände om så fort jag såg de isglansiga grusvägarna. Fick bli en runda runt Växjösjön på asfalt istället. Sprang först tre vanliga kilometer på 5min/km. Det var minus ett par grader och blåste rejält så det var helt enkelt kallt som satan. Såg ingen annan löpare och dagens bild är från den folktomma alle’n utanför lasarettet. En bit in på den fjärde kilometern dök en tjej på cykel upp jämsides i min fart. Lunkade på bredvid. Sen ökade hon farten lite och jag blev på tävlingshumör och hakade på. Efter ett tag gick det fort. Fyra blankt. Hon såg lite stressad ut och jag kände mig elak så de fick räcka en kilometer. Sen släppte jag och sprang nästa på fem igen.  I nerförsbacken på sjätte kilometern drog jag upp farten igen och det gick förvånansvärt bra att hålla 4:30 sista två kilometerna hem. Inte lätt, men jag hade räknat med mycket värre än 172 bpm på åttonde kilometern. När jag kom hem var klockan fem så det var försent för fotosession två. Av och till kände jag av ömheten i höger skenben. Märklig “skada” som kommer och går under samma löprunda. En km känns det och nästa inte alls.

Kommentera

Tema av Anders Norén