Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

bajs, benhinneinflammation, gegga, Gore Mythos tights, magproblem, pulsmätare, pulsmätning, Träning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers, Vibram FiveFingers Lontra LS

Skitdåligt

Underbart väder. Solen skiner och snön tinar bort. Härligt och oemotståndligt  för en söndagstur. Efter att småpysslat och glömt bort tiden lagade jag en snabblunch till familjen klockan tolv. Det blev stuvade pastasnäckor och isterband. En ful, blek och smaklös anrättning som jag tveklöst skulle åkt ut Sverige mästerkock med. En timme senare drog jag på mig löparkläderna. Överskattade solskenet och testade med sommartajtsen, men återvände in igen och bytte till tjockare. Sen iväg. Solen sken och grusvägen bakom villakvarteret så – ut som ett lerdike. Klafsade iväg i mina Vibram Lontra LS. De höll tätt för drygt 600 meters löpning i gegga, slask och vattenpölar. Wow, matrialet är faktiskt vattentätt. Sen började magen bullra lite. Passerade min pappas hus och fortsatte på torr cykelväg som jag planerat bort mot Växjösjön. När jag passerat kilometern kändes det klart oroande i magen. Blev lite feg och vände upp en sväng bland husen. Efter fem hundra meter till kände jag att jag måste på toa. Vände ner till pappas hus och gick på toa. När jag kom ut från toa vann Johan Olsson femmilen på skidor. Taskigt för honom att ta ett VM-guld bara dagarna efter att skidåkningen åkt djupt ner i dopingträsket.

Började om på min planerade rutt igen lite försiktigt. Efter fem hundra meter kändes det lite normalare i magen. Hoppet steg, men sjönk igen när den började bubbla igen 500 meter senare. Fan! Fanns inte mycket annat att göra än att lägga in en rutt rakt hem. Tassade hemåt med smygande steg och plågad min i drygt 5:40 min/km. Magen var tung och det kändes som att den växte för varje steg jag tog och tankarna gick till min fru som är gravid i åttonde månaden nu. Höger benhinna började också ömma mot slutet. Blä, det blev 5,8 skitdåliga kilometer på snitt 5:35 min/km och 154 hjärtslag i minuten. Usch fy fan. Skit ska kallas för skit. Ännu en runda som får klassas med kategorin bajs! Det enda positiva är att jag har en teori om grunden till bajsrundorna. Jag har ätit pastarätter med mjölk eller gräddbaserad sås före. Hädanefter ska jag hålla mig borta från sådan mat före mina löprundor.

Kommentera

Tema av Anders Norén