Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

asfalt, Gore Mythos tights, Löpning, pulsmätare, snösnören, träningsdagbok, Ultimate Performance Ultimate Laces, Vibram FiveFingers Speed

Snöfri väg

feb27-2013 (7)Det var strålande sol när jag var ute på stan och lunchade idag. Åt Chicken tikka och naanbröd. Sen satt jag proppmätt på kontoret och längtade till min löprunda hela eftermiddagen. När jag kom hem blev jag dock mindre sugen när jag fortfarande kände mig proppmätt. Det är otroligt vad mättande indisk mat är.

Övervann dock mättnaden och kom i löparstassen. Bestämde mig för att lämna vinterskorna hemma och springa i mina vanliga Vibram Speed och försöka hålla mig på torr väg. Provade också mina nya snabbsnören från Ultimate laces idag. Körde ena skon snörad tajt hela vägen och i den andra lämnade jag sista hålet och lät det vara lite lösare.

Sprang första tre kilometerna på 5:10 min/km och 158 i puls. Sen tyckte jag det började kännas lite smådomnande i den hårdare snörade. Vis av förra höstens skadeperiod stannade jag och snörade upp den ett hål också. Sen trippade jag iväg igen. Efter en typ 500 meter blev jag omsprungen av en snubbe gissningsvis i 30års åldern. Kändes som det gick fort. Blev nyfiken på hur fort och la mig i suget. Visade sig inte vara så märkvärdigt. Bara 4:30 min/km så jag hängde på. Efter ett par hundra meter till dök det upp ett gäng grabbar i typ 13 års åldern och började tjoa och spurta för att ta sig förbi oss. Mannen svarade upp grabbarna och jag hakade på för att se vad som var på gång. Jag låg ett par steg bakom mannen och jämsides med den mest entusiastiska grabben i 4:00 min/km när vi kom till Vattentorget. Mannen utropade sig då till segrare och började samla ihop grabbgänget. Jag fortsatte en bit till i fyrafarten och sänkte sen till 4:30 resten av den kilometern. Pulsen låg på 170 bpm när jag slog om till femminutersfart igen. Började känna av stelheten i vaderna och lite av skenbenen efter 6 kilometer och tog det piano i drygt 5:20 sista två km hem och fick ner pulsen i 162. Konstaterade att grovt singelgrus på asfalt inte är jätte skönt i tunna Fivefingers. Hade glömt det nu när jag haft tjocka vintersulorna på. Idag var det en plusgrad när jag stack ut så jag hade vintertajtsen. De är riktigt tajta runt vaderna och jag måste säga att jag längtar efter att kunna hänga undan dem och ta fram mina mjuka sommartajts istället.

Kommentera

Tema av Anders Norén