Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, Brooks Nightlife III, Gore Mythos tights, löparjacka, Löpning, pulsmätare, Sennheiser PMX 680i sports, snö, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Lontra LS

Normalt idag

Idag har solen legat på och smält bort mycket snö från cykelbanorna. Det var ingen sol när jag kom hem från jobbet och tempen låg på noll grader när jag gav mig ut på dagens runda. Till skillnad från i lördags kände jag mig proppmätt när jag gav mig iväg idag. Sprang först två lugna kilometer på de trampade snöiga grusvägarna vid sjön. Det gick i 5:30-fart och snittpuls under 150 bpm. Sen gav jag mig upp på de isfria cykelbanorna och farten steg till 4:56 på samma ansträngningsnivå för nästa kilometer.  Satte lite fart på den fjärde kilometern. Höll 4:40 fart på snittpuls 168. Den femte 4:50 och så avslutade jag sista 600 meterna i 4:30 fart och drog upp pulsen i 176 bpm. Ett normalresultat med dagens form. Hade lite känning i höger skenben av och till under rundan, men det släppte fort. Sprang i min nya jacka från Brooks idag. Tänkte inte på den förrän jag kom hem. Ett gott betyg att jag inte kände av den.

Har börjat gräva lite i statistikfunktionerna i Runmeter och börjat göra diagram i Excel. Kommer att göra djupare analyser framöver, men lägger ändå upp min första kurva som visar löpningens fördelning sen jag började logga. Det blåa i staplarna visar när jag sprungit på snö och is, det gula är löpning på halkfritt väglag. Jag är inte uppe i nivå med min bästa månad före fotskadan i höstas än, men jag har i alla fall gjort en bättre vinter i år än i fjol. Som tydligt framgår hade jag en riktigt bra månad i oktober. Månaden slutade tyvärr med att jag överansträngde en fot och fick ägna november åt rehab.distanskurva-nov2011-feb2013

Kommentera

Tema av Anders Norén