Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

asfalt, bajs, benhinneinflammation, Brooks Nightlife III, is, kyla, löparjacka, Löpning, snö, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Lontra LS, vinter

Ännu en bajsrunda

Stod i mål lite när smågrabbarna tränade fotboll i morse. Blockerade lite nonchalant skotten med benen. Fick en och annan tung boll på skenbenen och det var inte skönt. Funderade på om det betydde att benhinnorna är lite slitna och övervägde att flytta fram min löprunda till i morgon. Men suget att prova nya löparjacka i solsken och måttliga  fem minusgrader lockade för mycket så vid tretiden drog jag på mig löparkläderna. Kände mig lite hungrig och åt en apelsin. Vände på rundan från sist och började med de hovtrampade snövägarna(se dagens bild). Efter en kilometer i 5:30fart på de knaggliga vägarna började jag känna mig mör i fötterna och lite i höger skenben. Genade på en stig genom skogen och kortade av snövägsdelen med en kilometer.  Kom upp på isblank bilväg i stark motvind och trippade fram sakta för att inte ramla med mina Vibram Lontra LS. Nya jackan satt fint och stod emot vinden bra. Andra kilometern gick på 5:40 och jag började känna mig hungrig igen. Efter ett par hundra meter till insåg jag att jag inte var hungrig utan att magen var i olag. Nu var jag uppe på torr fin asfalt och det gick lite fortare fast jag sprang försiktigt. Efter några hundra meter kändes det lite bättre i magen igen, men precis före fyra kilometer mådde jag illa igen. Undrar om hundägarna och de andra estradörerna kunde avläsa mina plågor i mitt ansikte. Den fjärde kilometern var en ren plåga i långsam fart. Sprang försiktigt och längtade hem till badrummet. Vid 5,4 kilometer och med bara 300 meter höll det inte. Gav järnet hem och kastade mig in på toa. Dagens runda blev alltså bara 5,7 km på 153 bpm i snittpuls, men det var ändå en av de jobbigaste upplevelserna jag har haft.

2 Kommentarer

  1. Nä, inte du också. (Skrev om det igår). Skit är verkligen skit…. 🙁

  2. Ja det är verkligen för jävligt när man kommit iväg ett par kilometer och börjar må så risigt att man vet att man aldrig klarar sig hem i tid. Lyckligtvis var det nog bara att jag åt en för fet sås före jag sprang för det känns inte så illa idag..

Kommentera

Tema av Anders Norén