Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

#blogg365, Löpning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Hej sol!

2013-02-02 (9)Pratade väder med ett par andra fotbollsföräldrar vid sidan av fotbollsplanen när knattarna tränade i morse. De ville gärna ha några minusgrader och lite snö till sportlovet. Förr om åren hade jag nog hållit med, men efter all besvärlig mörk vinterlöpning vill jag inte se varken minusgrader eller snö mer. För min del får det gärna bli femton plusgrader och sol bums. Ska det vara minus och snö någonstans kan det hålla sig runt Mora så Vasaloppsåkarna kan få sitt. För min del behöver jag ingen mer skidåkning. Det är för mycket bök med valla och spår. Och när man väl  fått ihop det så smälter spåren bort. Jag blev väldigt glad när solen dök upp efter lunch och med frun bortrest till sin syster och sonen borta på barnkalas låg eftermiddagen vidöppen.  Skenbenen kändes 90% friska så jag drog ut på en liten sväng. Minus 3 grader och solsken fick mig att välja mina vanliga Vibram Speed.  Grusvägarna såg riktigt inbjudande ut, men skenet bedrog. Tjälfrusen lera och grus är superhårt. Dessutom är det knöligt på sina ställen. Så jag lallade runt lite försiktigt i 5:20 fart. Skenbenen kändes bättre och bättre för varje steg, men ojämnheterna i marken började kännas i fötterna så jag vände om efter 2 kilometer. Efter 4 kilometer började magen bullra. Så det var fint att bara ha 500 meter kvar hem. Magen var i uppror när jag kom in i badrummet så dagens runda var exakt lagom lång. I skrivande stund känns skenbenen faktiskt 100 procent ok. Det här var tydligen en rehabrunda för dem. Oväntat, men härligt!

2 Kommentarer

  1. Vad skönt att de känns bättre.
    Och jag kan bara hålla med. Var ute idag. Men de “vårliknande” grusvägarna var ju tokhårda…?! 😮

Kommentera

Tema av Anders Norén