Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

#blogg365, jämställdhet, löparskor, rättvisa, Vibram FiveFingers

Å nej, ännu mer fotsexism!

Det är ingen större hemlighet att jag gillar Vibram Fivefingers som gett mig hälsan tillbaka, men det är inget felfritt bolag. De lanserar en hel del konstiga och fula modeller som får nackhåren att resa sig. Carezza är ett exempel en tänkbar kandidat för fulaste skodon ever. Det har jag inga större problem med egentligen, men jag blir sur när det lanseras skomodeller för ett kön. Extra dumt om man lyfter fram det i annonseringen som för Vibrams nya modell EL-X  ” Offered for Men Only.”. Må så vara att man bara gör skon i storlek 40 och uppåt, men det finns faktiskt kvinnor som har rätt stora fötter.

mens-elx

Så här ser skorna ut som bara får bäras av män.

2 Kommentarer

  1. Henric

    Jag håller med dig. Det intressanta är dock att det finns fler “kvinnor”-modeller är till men. Jag skulle gissa på att motsvarigheten till EL-X är Entrada (som dock är en öppen model).

    • Tack, Henric. Ja så är det nog. Jag vänder mig mot hela det föråldrade systemet att dela in skor i kön. Det enda som skulle kunna vara lika dumt skulle vara om man började dela in efter ras och nationalitet också.

Kommentera

Tema av Anders Norén