Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, Gore Mythos tights, kyla, snö, träningsdagbok, Vibram FiveFingers, Vibram FiveFingers Lontra LS, vinter

Första milen i bilder med Vibram Lontra LS

Borde egentligen inte sprungit idag kanske, men när det är helg och ges möjlighet till löpning i dagsljus är det oemotståndligt. Ville göra ett längre test i nya Vibram Lontra LS. Med bara 6 minusgrader kunde jag lyxa till det och välja bort tjockaste vintertightsen och ta på mig musiklurarna. Kände mig lite småhungrig när jag skulle ge mig iväg och slukade i bästa reklamstil en Snickers medan jag snörade på mig mina Lontra. Slog in rutten för ett varv runt sjön i Runmeter och joggade iväg. La mig på 5 min/km-tempo och ignorerade pepröstens uppmaningar om hur jag låg i förhållande till tidigare resultat. Första kilometern hade jag medelpuls 144 bpm. Höll samma fart och pulsen steg till 161 på andra, 163 på tredje och 165 på fjärde. Roade mig med att knäppa lite bilder i flygande fläng under dagens runda som jag lagt upp på rad i denna bloggpost. Var länge sen jag sprang den här rundan i dagsljus. Uppenbarligen är det fler som gillar dagsljus för utan planering så fick jag med både cyklister och andra löpare på ett par av mina foton. Se bilderna i bildgalleriet sist i dagens inlägg.

Grovt förenklat steg dagens puls med ungefär ett slag för varje kilometer och tempot sjönk mellan den femte och nionde kilometern från 5:05 till 5:45. Sen fick jag lite mer fart på benen igen och ökade till 5:15 den tionde och elfte kilometern. Avslutade sista 100 meterna i 4:20 och pulsen rusade upp i 180 bpm. Totalt blev det 11,5 km avverkade på en timma 1:00:52.  Hade samma lätta obehag i höger skenben som senaste gångerna under hela dagens runda. Verkar inte bli varken bättre eller sämre. Kör på med lite stretching och ungefär samma nivå löpning. Hoppas det släpper helt snart annars får jag ta några dagars extra långt break och skippa tennisen någon vecka för det känns värst på tennisbanan.

Kommentera

Tema av Anders Norén