Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Dubbade skor, halka, is, kyla, Löpning, Mental träning, motion, New Balance M700 XCS, pannlampa, snö, träningsdagbok, vinter

Kampen mot mörkret

Sprang senast i lördags så det var hög tid att ge sig ut idag, men jag ville verkligen inte. Det var kolsvart, kallt(-7) och löpglädjen lyste med sin frånvaro. Fick ta till desperata metoder och annonsera ut mitt pass på Facebook och twitter. Det går liksom inte att backa när det är offentligt. Tog mina New Balance M700 XCS idag för minnet av dem börjar blekna. Tänkte mig springa lite snabbare än mina senaste sega rundor. Startade första 300 meterna på 5 min/km. Ökade sen till 4:30 min/km. Efter 200 meter i den farten skruvade jag ner till 4:40 min/km som jag höll cirka 500 meter. Lät benen gå i nedförsbacken efter och sprang ett par hundra meter i 4:00 min/km. Sen smackade jag in i den branta uppförsbacken och farten dök ner till 5:20 min/km. Låg och kämpade på snittpuls runt 165 bpm större delen av passet och farten de sista 3 kilometerna pendlade mellan 5:10 och 4:35 beroende på om det var uppför eller nedför. Underlaget bestod idag av is under ett par centimeter hård packad snö. XCS-dojjorna hade bra grepp på underlaget idag och det var få gånger som dubbarna slog igenom och knastrade mot asfalten. Dubbarna nöttes ner mycket första rundan. De slet inte ner  lika tydligt idag, men jag tror inte att de klarar särskilt många mil innan de är flata som knappar. Benhinnorna höll också ikväll. Dagens problem var i huvudsak mentala och konditionsmässiga. Till slut kom jag i alla fall ut och avverkade 4,8 tunga kilometer i pannlampans sken.

Kommentera

Tema av Anders Norén