Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Asics Hyper-XC, halka, is, löparskor, Löpning, mörkerlöpning, snö, träningsdagbok

Jämförelse av Vibram Speed XC och Asics Hyper XC på snö

asics-lethrodubbNu har det snöat igen och på vägarna ligger det blank is under snön. Läge för att jämföra skor för vinterlöpning med andra ord. Med en sjuhelsikes träningsvärk efter helgens tennisbatalj gjorde jag bara två 1500meters rundor i kväll. Först en runda med Asics Hyper XC pimpade med hårdmetalldubb från Lethrosport. Märke okänt på dubben, men efter tips blev jag sugen att prova och köpte hem en påse på chans. Gängorna var samma så de gick att skruva i. Eftersom de är försedda med en metallplatta i basen gick de inte att skruva ner lika djupt som orginaldubben i skorna. Så därför stack de ut rejält från sulan. Nästan en centimeter. Superdubbat med andra ord. Så med dessa nya superdubb gav jag mig iväg. Först 800 meter på snöig och isig asfalterad väg. Dubbarna knastrade och lät när jag sprang på ren is eller barskrapad asfalt. Lite otäckt så jag fick anpassa steget till mittfots- eller hälisättning. Sen svängde jag av och sprang 700 meter tillbaka på oplogad, nedtrampad snö över grusväg. Då kunde jag landa normalt och knastret försvann. In i hallen och byte till Vibram Speed XC. Trångt och knöligt för vänstertårna. På den isiga plogade asfalten var det halt, men inte okontrollerbart. Med korta steg och i 5 min/km fart gick det att springa ganska normalt. Sista halvan på den oplogade grusvägen i snön var greppet bara marginellt sämre än med de extradubbade Asicsen. Tack var den bättre känslan och bredare framfoten kändes det tryggare att springa på snö i Speed XC än i Asicsen. Totalt blev det bara 3 kilometers löpning idag, men dagens rundor var för att testa skor. Återkommer inom kort med en komplett utvärdering av mina vinterskor.

Kommentera

Tema av Anders Norén