Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

barfotalöpning, löparskor

Barfotaskor av ringbrynja

Såg att det lanseras barfotaskor i ringbrynja. För mig innebar Vibram Fivefingers en revolution. I den har jag tagit mig tillbaka från invalidernas skara till att bli en motionärslöpare. Så givetvis kollade jag in länken för att se vad det handlar om. Tydligen är det en modell av skor som görs av metallringar och påminner en hel del om de badskor som en del springer i. En slags socka som dras åt med en ögla runt fotleden. Intressant. Borde kunna ge ganska bra grepp på halt underlag kan jag misstänka. Nackdelarna ter sig dock ganska självklara. Metall på blank sten bör bli väldigt halt och om man trampar på barr eller andra små vassa saker så bör de väl går rakt igenom. Njae, jag är nog lite skeptisk.

Läs och skapa din egen uppfattning här http://greatist.com/fitness/medieval-barefoot-running-shoes/

Kommentera

Tema av Anders Norén