Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, Löpning, mörkerlöpning, pannlampa, Runmeter, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

En nollas rekord

Har haft småkänningar i skenbenen sen sist jag sprang och inte vågat försöka förrän idag. Laddad med pannlampa och musik i lurarna satte jag iväg på en kvällstur mot elljusspåret. Kändes inte helt bra de första 900 meternas asfaltslöpning upp till spårets start. Betydligt behagligare för benen på det våta gruset. I det något kuperade spåret kändes formen svag. Det var jobbigt i uppförsbackarna och jag vågade inte släppa iväg benen i nedförsbackarna. Sprang ett varv i spåret och mätte upp det till 1,99 km med Runmeter. Sen vände jag hem. Känslan i benhinnorna var sisådär efter dagens runda. Konstaterade med viss förvåning att dagens försiktiga steg på ömma ben räckte till att bättra på mitt gamla personbästa på rundan från januari 2012. Då sprang jag de 3,8 km på 19:57 och idag på 19:08. Efter att ha granskat träningsdagboken hittade jag förklaringen. Då sprang jag på is och packad snö. Det går cirka 30 sekunder långsammare per km för mig. Snittpuls 161 bpm idag.

Kommentera

Tema av Anders Norén