Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

asfalt, Craft vintertights, is, kyla, Löpning, pulsmätare, snö, träningsdagbok, Vibram FiveFingers, Vibram FiveFingers Speed, vinter

Å fy fan

iceroadEfter ett par dagar med julmat och mellandagsrea i Malmö kom jag hem igen. Termometern visade -6 grader, kroppen upplevde -20 när jag klev ur bilen. En kebabtallrik och två timmar senare drog jag på mig de tjocka vintertajtsen och softshelljackan för en löprunda. Tänkte dra nytta av dagsljuset och springa en sväng i bokskogen. Efter ett par hundra meters löpning insåg jag att jag valt fel skor. Isen var bara borta från asfaltsvägarna. Nere på grusvägarna var det knölig, blöt is. Superhalt i Vibram Speed. Jag fick ömsom springa, gå, trippa och hoppa över isfläckar och pölar. Väldigt ojämn fart, men snittet hamnade på 5:25. Andra kilometern var som den första fast långsammare – snitt 5:43! Sen kom jag upp på isfria vägar igen. Höjde farten till 5:00 min/km, tog en 20 meters höjdskillnad och blev trött. Snittpulsen steg från 156bpm till 166 bpm. På den fjärde när jag var trött fick jag lite känning i höger skenben och det blev samma kamp hem i motlutet som på julafton. Det tjocka materialet i tightsen kämpade emot mig i varje steg.  Fjärde km gick på 5:20, femte på 5:11 och sista 500 m i 4:45 min/km . Hemma efter 5,5 km och då stod pulsen i 175 bpm.  Fy, fan. Det var gristungt idag också. Det mesta talar för vilodag i morgon.

Kommentera

Tema av Anders Norén