Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Gore Mythos tights, Konditionsträning, Löpning, mörkerlöpning, Runmeter, snö, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed, vinter

Halkigt i Vibram

vibramgore

Nu är jag lite på gång. Har just sprungit lite drygt 5 km igen utan fotproblem. Idag tog jag en ny runda bland villakvarteren i jakt på snö och isfri asfalt. När jag gav mig ut hade jag felaktigt bilden av att det nog var mestadels isfritt på vägarna och att Vibram Speed skulle vara skönt. Det visade sig efter några hundra meter att så inte var fallet. Merparten av distansen beskrivs bäst av ordet bakhalt. Det gick inte att springa fort alls, men det passade mig bra. Anpassade mig till situationen och sprang på ungefär 5:25 min/km och snittpuls 155 bpm idag. En uppfriskande lagomrunda i minus 3 grader med pannlampa i mörkret. Kände en viss stumhet i benhinnorna av och till, men nu efter duschen är det helt borta. Erfarenheten säger dock att jag bör vila ett par tre dar innan nästa runda.

Kommentera

Tema av Anders Norén