Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

löparskor, Vibram Lontra, Vibram Speed XC

Vibram Lontra och Speed XC provade

Av en slump råkade jag gå in i en butik i stan på lunchen. De hade precis fått in både Lontra och Speed XC. Jag har länge varit sugen på en vattentålig tåsko så givetvis testade jag dem. Speed XC känns som vanliga Speed fast materialet är lite stelare och prassligare nu när det är lite gortex-aktigt för att stå emot vatten. De kändes inte riktigt lika ombonade och mysiga som vanliga speed. Hälen var lite prassligare och annorlunda också. Förhoppnignsvis mjuknar de när man springer. Var trevliga, men inte lika supergoa som vanliga Speed. Lontra då?  Ja, jag kan nog egentligen inte uttala mig för jag fick baske mig inte ens på dem. Tycker jag är rätt van att peta i tårna i Vibram, men tackvare den tajta neoprene-halsen på skon och att matrialet i själva skon också är ganska tjockt och stelt tillsammans med den grova treksulan så blev det för mycket. De var helt enkelt så stela att lilltån och tån jämte veks ihop och hamnade fel hela tiden. Så jag fick faktiskt ge upp utan att ens tagit ett teststeg. Så jag uppmanar alla intresserade att prova innan ni slår till och gör ett köp.

Kommentera

Tema av Anders Norén