Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

CREE XM-L T6 1600Lm LED Headlamp, Gore Mythos tights, Konditionsträning, Löpning, mörkerlöpning, motion, pannlampa, pulsmätare, Skaderehabilitering, Tester och åsikter om prylar för löpning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Några goda nyheter i mörkret

Min generellt sett slitsamma, mörka och tunga vecka blev genast bättre när jag fick paket igår. La en beställning hos sportshoes.com förra veckan. Enligt leveranskvittot skulle jag få leveransen tidigast den 25/11 och senast den 5/12. Så det var en glad överraskning att hämta ut paketet redan den 22/11. I paketet låg ett par Gore Mythos Long Running Tights och en Saucony Long Sleeve 1/2 Zip Transition Top. Har länge känt att det skulle vara bra med ett par löpartights med lite lysande färg och rejäla reflexer. Så när jag såg de här gulbenta tightsen från finmärket Gore till reapris kunde jag slå två flugor i en smäll och både få lite upplysning om hur det är att springa i “proffstights” och få benen upplysta i mörkret.

Foten har känts normal senaste dagarna. Så ville jag så klart ut och prova de nya tightsen. Gore-tightsen var lite längre än mina gamla Adidas, Nike och Craft i benen och lite högre i midjan. Dessutom var de smalare i benen. Matrialet är lite mitt emellan det i  tunna sommartights och tjocka vintertights. Vet inte om det är neoprene, men känslan är lite gummiaktig och stretchig. Sprang 6,7 kilometer i mörkret på min vanliga runda i skogen vid sjön. Det är verkligen knallsvart nu redan klockan 16:00. Funkar hyggligt med Kinalampan. Det är verkligen imponerande hur mycket ljus en liten putte-LED på några millimeter kan spotta ur sig. Men, man tappar orienteringen när inte ser omgivningen. Så jag sprang faktiskt in på en stig jag inte brukar av misstag. Kände ingen smärta i foten och tightsen kändes inte alls.  Det är väl antagligen det bästa betyg man kan ge för om man känner något annars så är det ju alltid skav eller obehag. Passade på att ta ett foto av tightsen efter rundan. Bilden visar inte mycket av tightsen, men väldigt väl hur bra reflexerna funkar. Känns tryggt. 

Sprang i lite över fem-minutersfart och pratade i mobilen med en fiskekompis ungefär halva rundan. Avslutade med en sista kilometer på 4:30 och sprang i kapp och förbi en lite förvånad granne på cykel. Snittpuls 161 bpm. Blev lite stum i vaderna efter dagens pass så det är tydligt vad jag har tappat på senaste veckorna. Största plusset – ingen negativ reaktionunder eller efter dagens pass.

Tillägg 21:18 / Nu har jag fått en liten reaktion i vänsterfoten. Den fungerar alltså bättre än tidigare, men problemet finns tyvärr kvar lite.

Kommentera

Tema av Anders Norén