Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

CREE XM-L T6 1600Lm LED Headlamp, Löpning, pannlampa, pulsmätare, Skaderehabilitering, Träning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers, Vibram FiveFingers Speed

Det går sakta framåt

Har känts helt ok i vänsterfoten sen min testrunda i fredags så jag tog en liten runda till i dag. Gav mig i väg i mörkningen så det blev pannlampa på idag också. Var lite djärv och tog en sväng ner utmed sjön. Det var givetvis becksmörkt bland träden, men med Kinalampan går det att springa i alla fall. Helt obesvärat är det inte för man får tunnelseende och blir lite småstirrig av att jaga stenar med ljuskäglan, men det funkar. Utan lampa är det ett helvete. Det vet jag för det han jag provat en gång. Hade varit skoj att testa och jämför med en lyxlampa och se om man slipper “jagandet”, men det känns inte värt 1500 spänn. Några som däremot är helt obesvärade är hundägarna. Jag sprang förbi flera stycken helt mörkklädda människor som gick med sina hundar i mörkret. Inga pannlampor, inga reflexer, ingenting. De måste verkligen lita blint på sina hundar. Sprang fem kilometer idag i snitttempo 5:02 min/km och snittpuls 164 bpm. Foten fungerade, men konditionsmässigt känns det att jag har sänkt träningsdosen rejält. För en månad sedan gjorde jag 20-38 km per vecka och senaste fyra veckorna har jag tvingats ner på 8-10 km. Det börjar ta emot ganska omgående om jag springer ner mot 4:30 min/km nu. Men jag ska inte förivra mig och ösa på än utan låta foten återhämta sig ordentligt. Nu blir det ett par vilodagar till.

Kommentera

Tema av Anders Norén