Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

CREE XM-L T6 1600Lm LED Headlamp, fotproblem, Löpning, mörkerlöpning, New Balance Minimus Road, New Balance R00, pannlampa, pulsmätare, Runmeter, Sennheiser PMX 680i sports, Tester och åsikter om prylar för löpning, Träning, träningsdagbok

Ett första test av pannlampa och skadad fot

Det har inte varit lätt, men jag har lyckats ge foten drygt fyra dygns vila sen naprapatbehandlingen. Både igår och idag har vänsterfoten känts normal. För första gången någonsin kändes det också roligt att ge sig ut i mörkret. För nu fick jag ju även chans att testa pannlampan. Det var becksvart på grusvägen ner mot sjön. Knäppte på pannlampan och wow, vilken skillnad, den lyste verkligen upp en hel del. Slog på runmeter och joggade iväg. Bågen på mina Sennheiserlurar pressades ner lite obekvämt mot örat av pannlampans huvudband, men det gick att ha båda. Först hade jag pannlampan ställd ganska brant ner i backen, men insåg efter några hundra meter att jag inte behövde glo rakt ner på mina fötter och vinklade upp lampan. Blev lite imponerad av att lampan kunde lysa upp träd och annat minst hundra meter bort. När jag hittat en lagom vinkel på lampan kom jag upp på den upplysta cykelvägen. Vek ner på en mörk grusväg igen för att testa lampan mer. Med lampan ställd cirka 20 meter framför mig lyste den upp hela grusvägens bredd där framme. Så man får ungefär 2-3 meters bredd rejält upplyst utanför det får man ytterliggare ett tiotal meter svagt upplyst av ströljuset. Den svagare upplysta delen räcker för min del att se pölar, småstenar och annat otrevligt. Och när jag upptäckte en lite otrevlig sak var det bara att böja på nacken och följa den med lampan mot fötterna. Andra lyxlampor gör det kanske ännu bättre, men för min del duger Kinalampan fint.

Och foten då? Sprang i lite över 5 min/km-tempo och vänsterfoten kändes helt normal första tre kilometerna. Sen kunde jag känna att den blev lite trött. Avslutade sista biten av den fjärde kilometern i 4:30 min/km och det förändrade inte känslan i foten. Kände mig riktigt pigg, men valde att inte riskera bakslag i rehaben och klockade av efter knappt 4,2 km. Konditionsmässigt har jag alltså inte helt rasat ihop av de senaste tre veckornas låga träningsdos. Dagens snittpuls var 157 bpm.

Kommentera

Tema av Anders Norén