Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

mörkerlöpning, pannlampa, Tester och åsikter om prylar för löpning, unboxing

Paket från Kina!

Förra månaden när mörkret började göra det besvärligt att springa bestämde jag mig för att skaffa pannlampa. Googlade och läste på forum för att komma till klarhet om vilken lampa jag skulle skaffa. Efter ett tag bedömde jag att jag hade i stort sett tre val. För att vara på säkra sidan kunde jag satsa en tusenlapp eller två på en testvinnare som garanterat skulle klara biffen. Det andra alternativet skulle vara att köpa något mellanklassalternativ för en femhundring och se om det kunde duga. Eller så kunde jag göra ett långskott och köpa en sådan där Cree-lampa direkt från Kina på ebay. De flesta i forumen verkade mycket imponerade av vad Ebaylamporna från Kina presterade.

Tyckte att det kunde vara värt att prova en Kinalampa som bara kostade ungefär 200 kronor. En given nackdel med att köpa en sådan superbillig lampa är så klart att man nästan helt garanterat köper något som tillverkats under usla arbetsförhållanden i Kina, men å andra sidan är det nästan lika säkert att även lyxlamporna tillverkas i Kina och troligen även under samma usla förhållanden. En annan nackdel är att leveranstiden varierar mellan 12 dagar och upp till flera månader(några få uppger att de till och med aldrig fått någon leverans). Den 24 oktober gjorde jag en beställning.

packad som en rysk docka. Lager på lager. Här det andra lagret av tejp och bubbelplast.

Idag kom lampan. Den var packad i flera lager. Först en papperspåse. Sen ett tjockt lager packtejp. Under det var den invirad i bubbelplast. I bubbelplasten låg det sen en låda och i lådan låg varje del insnurrad i bubbelplast igen. Inte den vackraste packning jag sett, men rejält gjort var det.Men det var inte bara papper och tejp utan även en lampa, batteri och laddare i paketet!

Nu har jag alltjämt problem med min vänsterfot så något löptest kan jag inte göra än, men jag gick ut och slog på lampan i alla fall.  Den lyser upp riktigt rejält. Det mesta ljuset är koncentrerat till en fläck på kanske  två meters diameter om man riktar den mot marken 10 meter framför sig, men den sprider även lite ströljus över en ganska stor yta. Återkommer med reflexioner om hur den presterar längre fram.

Kommentera

Tema av Anders Norén