Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

fotproblem, Inov8 F-lite 195, Konditionsträning, Löpning, mörkerlöpning, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok

Väntad formsvacka

Efter att bara vågat springa två försiktiga korta rundor de senaste 10 dagarna var det inte inte oväntat att det skulle komma en formdipp. Den kom idag. Eftersom det är beckmörkt nuförtiden och jag ännu inte fått hem min pannlampa från ebay så blev det till att ta en runda på cykelvägarna och i det upplysta motionsspåret. Tog mina Inov8 F-lite 195 för de känns lite rymligare över vristen än mina andra skor. Knöt dem riktigt löst eftersom det verkar hjälpa lite mot mitt problem med domningar i vänsterfoten. Sprang första kilometern på 4:55 och allt kändes helt ok. Andra kilometern var i princip en enda lång uppförsbacke(20 meters total höjdskillnad enligt Runmeter). Höll tempot, men det kostade på i motlutet så pulsen klev upp från 145 till 175 bpm. Tredje kilometern var nedförsbacke. Gick på 4:35 och pulsen sjönk till 172. Så återhämtningen var inte så snabb som jag hade hoppats. Benen kändes lätta, men konditionsmässigt återhämtade jag mig inte. Fick bita ihop för att hålla 4:40-fart de sista 1,7 kilometerna. Totalt blev det alltså 4,7 km på 22:35 och snittpuls 165 bpm. Känner av foten lite nu efteråt, det är mindre akut än det varit tidigare, men borta är det inte.

Kommentera

Tema av Anders Norén