Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

fotproblem, Konditionsträning, Löpning, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers

Ännu värmer solen

Läste av några minusgrader på termometern, men solen sken och det såg helt otroligt förföriskt ut så jag tog på mig löparkläderna. Mitt problem med vänsterfoten är ännu olöst, men jag knöt skorna extremt löst och hoppades att det skulle räcka. Skräcken för kylan fick mig att ta på tåstrumpor i merinoull, vantar och pannband också. Satte sen iväg i lugnt tempo. Efter 600 meter halkade pulsbandet ner så jag fick göra ett stopp för att dra åt det. Passade på att ta ett foto innan jag fortsatte. Fortsatte en dryg kilometer till i samma dryga 5 min/km fart, men när jag kom in i bokskogen blev jag bara tvungen att stanna för att ta lite mer bilder. Alla löv hade ramlat ner och det var som en tjock orangebrun matta i hela skogen. Vägen gick inte ens att se för alla löv. Sen trippade jag runt en kilometer till innan jag vände. Jag hade underskattat höstsolens värme och tog av pannbandet och vantarna. Kändes som att jag sprang väldigt långsamt så jag ökade farten lite på den femte kilometern.  Det kändes bra i foten så jag ökade lite till på den sjätte och mot slutet sprang jag för full maskin innan jag gjorde ett stopp hos min far för att hämta en CD. Slog av Runmeter efter 6,3 km löpning och såg att sista kilometern gick på 4:49 och de avslutande sista 500 meterna under 3:30 tempo.  Var jobbigt, men det kändes inte så tungt som det borde eftersom pulsen var uppe i 182 bpm på slutet. Sen sprang jag hem med skivan i handen. Det var nästan prick en kilometer hem och den gick på normalfart 5:07. Totalt blev det alltså drygt 7 kilometers löpning i cirka 5 min/km-tempo och snittpuls 150 bpm idag. Vänsterfoten kändes nästan inte av alls medan jag sprang och dunkandet efteråt var inte heller så allvarligt idag. Känns överdrivet att träffa en läkare i morgon, men eftersom det är vägen till en naprapat så blir det så för problemet finns kvar och måste lösas om jag ska våga gå för fullt igen.

Kommentera

Tema av Anders Norén