Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

bultande fotsmärta, fotproblem, känsla = lätt, Konditionsträning, Löpning, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers

Fotkramp!

Har känt mig riktigt stark och pigg hela dagen. Verkade som att återhämtningsjoggen jag gjorde igår fungerade. Drog glatt på mig mina träningskläder och gav mig ut på min standardrunda före kvällsmaten. Tog det lugnt och fint och höll mig runt stillsamma 5:25 min/km de första tre kilometerna. Sprang oförklarligt sakta på den fjärde och var nere i 5:37.  Pulsen låg strax över 150 bpm. Då började jag helt plötsligt halta till i vänstersteget ibland. Ökade farten till 5:00 på den femte kilometern för att se om en högre rytm kunde få bort haltandet. Det minskade så jag höll strax under femtempo även den sjätte kilometern. Eftersom jag kände mig så ruskigt pigg och fräsch så avslutade jag med att öka på de sista 700 meterna av dagens runda. Gick från 4:39 till en avslutning på 4:00. Konditionsmässigt kändes det helt problemfritt. Sen kom chocken. När jag satt i hallen och tog av mig mina Vibram Speed fick jag ont i hela underbenen och vänsterfoten pulserade som om den var stukad. Efter ett par minuter släppte smärtan i underbenet helt, men vänsterfoten bultade på i 45 minuter innan det började gå över. Nu efter en timme känns det ganska ok. Undrar om jag överansträngt foten eller vad detta kan vara. Utnämner härmed morgondagen till en vilodag. Oavsett hur pigg jag känner mig så lovar jag att inte springa någonting i morgon. Summan av dagens övning blev 6,7 kilometer på 35 minuter och snittpuls 155 bpm.

Kommentera

Tema av Anders Norén