Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

återhämtning, fotproblem, Konditionsträning, Löpning, pulsmätare, regn, Runmeter, Träning, träningsdagbok

Återhämtningsjogg i regnet

Läst lite på www.mcmillanrunning.com om återhämtningsjogg. Efter gårdagens urladdning kände jag att idag borde vara en perfekt dag att testa. Intressant både att känna hur det är att jogga långsammare än 6 min/km och vad det kommer att ge för effekt. Vädret var dock allt annat än inbjudande. Grått och växlande mellan regn och ösregn. Eftersom jag skulle bli dygnsur oavsett skor så valde jag Vibram Speed för känslans skull. Första kilometern joggade jag på 6:08 och det kändes helt ok. Förvånades över att snittpulsen landade på 148 bpm. Andra km gick på 6:18 och pulsen sjönk till 141 bpm. På tredje fick jag samma kramp i vänsterbenet som sist och haltade till ibland. Stannade och tog ett par regnbilder och tempot sjönk därför till 7:19. Sista 400 kändes varenda steg som en stöt i både vader och benhinnor. I skrivande stund känns det rent allmänt obekvämt i fotlederna och benhinnorna också, må det försvinna illa kvickt. Var alltså äckligt disciplinerad som höll den utsatta slöfarten idag  trots regnet. Blev 3,4 km på 22 minuter och snittpuls 140 bpm.

Kommentera

Tema av Anders Norén