Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Konditionsträning, Löpning, pulsmätare, Runmeter, Sennheiser PMX 680i sports, Träning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers

Två, paus och sen sex kilometer till

Drog på mig mina löparkläder, Vibram fivefingers Sprint och gav mig ut på en runda så fort jag kom hem från jobbet klockan fem. Märkte att det luktar övermogen svamp, löven börjar slå om till gult och att det börjar bli geggigt i spåren. Det är med andra ord höst nu.  Hade sprungit ungefär två kilometer i 5 min/km tempo när jag träffade på en fiskekompis. Stannade och snackade lite medan han fångade betesfisk och så bestämde vi tid för helgens fiske. Sen startade jag om igen.  Sprang en kilometer till på cirka fem och ökade sen till 4:44 inne på de roliga, men geggiga stigarna i bokskogen. Löpte sen två kilometer till i femfart på grusvägen. Det flöt på rätt skönt i 4:40 på den sjunde och jag fick för mig att testa reaktionen i tempomätningen i Runmeter. Så på den åttonde ökade jag lite. Appen visade 4:30 efter ett par hundra meter. Ökade lite till och läste av 4:16. Ökade ännu mer och läste av 4:12. Blev lite konfunderad att det inte ökat mer och drog på järnet. Läste strax av 3:55 och tänkte att det var fan så lite skillnad. Sprang så fort benen bar en liten bit till och klockade av. Den visade förbryllande nog 3:41 som max. Pulsen hade å andra sidan rakat upp i 183 bpm. Det här känns verkligen konstigt. Måste ta reda på hur lång sträcka appen använder för att räkna ut tempot på. Om den har rätt på typ 25 metersintervaller så är jag en riktig snigel. Får göra ett nytt sprinttest en dag för att se om de har ändrat intervallerna för uppdateringarna i senaste versionen.

Kommentera

Tema av Anders Norén