Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Löpning, pulsmätare, Runmeter, Stel vad, Träning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers

Varmt och mörkt på dagens fyra

Passade bäst att springa efter kvällsmaten. Såg väldigt grått och kallt ut så jag tog på mig löparjackan och vantar idag. Gav mig iväg lite lätt i 5:10fart. Tänkte att jag kunde ta det lugnt och lunka på en halvlång runda. Efter första kilometern var jag för varm. Tog av vantarna och stoppade dem i jackfickorna. Efter några hundra meter till knäppte jag upp jackan. Vände vid tvåkilometersmärket och vid 2,5 började jag känna en viss stramhet i höger vad. Saktade in och kände efter lite så tredje gick på 5:22. Eftersom det inte kändes bra ställde jag in planerna på en längre runda och avslutade istället med en tempoökning på slutet. Vet inte hur långa intervall som Runmeter kräver för att stabilisera tempot, men sista biten biten gick i 3:33 fart när jag klockade av. När jag kom in i huset kändes högervaden och en punkt på skenbenet lite stramt och ömt så jag gjorde ett set med tåhävningar. Nu två timmar senare känns det helt ok igen. Dagens snittpuls var 160 bpm och peaken nådde 174 bpm. Total sträcka 4 km på tiden 20:30.

Kommentera

Tema av Anders Norén