Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, Konditionsträning, Löpning, pulsmätare, Runmeter, Sennheiser PMX 680i sports, Södra Bergundasjön runt, Vibram FiveFingers

Lugnt och fint runt Bergunda på 60 minuter

Efter senaste veckans lättare formsvacka tänkte jag prova något nytt idag – stilla och lite längre. Termometern visade 12 grader. Så jag tassade iväg runt södra Bergundasjön i mina Vibram Speed, shorts och långärmad tröja. Planen var att springa långsammare än 5:00 min/km och utöka rundan med ett par kilometer eller så på slutet. Tog det nätt och fint och sprang första på 5:01. Andra gick på 5:12 och utan att jag riktigt märkte det gick tredje på riktigt långsamma 5:28. Det var lite väl långsamt, men efter det så höll jag mig på snitt 5:15 min/km på alla kilometrarna inklusive den backiga sjunde där jag brukar få lite extra fart. Vid den sjunde fick jag dock lite små känningar i benhinnorna.  På grund av det nöjde jag mig med ett varv i dag.  Konditionsmässigt hade det inte varit några problem att fortsätta, men det hade varit oklokt att riskera ett längre uppehåll. Förlänger rundan någon annan gång. Dagens notering blev 11,3 km på 60 min och snittpuls 164 bpm. Angående klädvalet så var det ok första fem minuterna, sen var det för varmt med långärmat. Långärmat behövs inte om det är vindstilla och över 10 grader, men blåser det så behövs det.

Kommentera

Tema av Anders Norén