Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Konditionsträning, Löpning, motion, pulsmätare, Träning, träningsdagbok

10 km på steniga vägar öster om stan

Har inte sprungit något på fem dagar och så ska jag på tjänsteresa ett par dagar nu. Så det blev tvunget att pressa in en löprunda idag. Enda vettiga möjligheten var att passa på samtidigt som grabben tränade fotboll. Så när jag lämnat av honom på Åbo fotbollsplan bytte jag om och sprang iväg på en grusväg i österled utmed Kalmarvägen. Det visade sig vara en rätt backig grusväg med ganska mycket vattenfåror och en hel del stora lösa stenar. Inte precis idealiskt när man springer i Vibram Speed. Efter 3 km kände jag mig sliten av att glo ner i marken efter farliga stenar och övervägde att vända, men då kom det en fin liten bokskog som höjde humöret. Efter den kom fler branta och steniga backar i granskog och precis vid 5 km gick skosnöret upp. Knöt skon snabbt och vände tillbaka samma väg. Kände mig rätt seg i vaderna och lite småsliten rent allmänt vid 7 km. Masade vidare och gjorde ett försök till tempoökning på sista 2 km. Hade ingen kick i benen så sista 2 gick på nära 5 min/km precis som de andra 8. Hade inte med mig några lurar så jag sprang utan musik idag och jag börjar bli allt mer övertygad och att det känns lättare att springa till musik. Dagens notering blev 10060 meter på 50:37 med snittpuls 177 bpm. Senaste dagarna har jag gjort lite vadövningar och en ny stretching av benhinnorna som jag fick tips om på ett löparforum. Det och löpuppehållet hade gett resultat för idag hade jag – inga benhinneproblem!

Kommentera

Tema av Anders Norén