Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

1 mil, känsla = normal, Konditionsträning, Löpning, New Balance Minimus Trail, New Balance MT00, personbästa, pulsmätare, Runmeter, Sennheiser PMX 680i sports, Södra Bergundasjön runt, Träning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Personbästa med tekniska problem på 10 km

Efter att ha tuggat ost och sett Sverige vinna ett OS-silver i handbollen drog jag på mig löparskorna. Slog in rutten “Södra Bergunda runt” och delade det på fejjan för att tvinga mig att inte avbryta. Öppnade i mina vanliga 4:45 första två kilometrarna. Kändes bra. På tredje fick jag ett litet ryck och hakade på ett par cyklister en bit i deras tempo. Det gick i 3:50 ungefär. La av med det efter ett par hundra meter för att inte spränga mig. Det påverkade inte snittet som blev 4:46 även på tredje. På fjärde blev vaderna lite sega och jag dippade till 4:50, men jag var totalt 1:30 före mitt pers enligt Runmeter så jag höll farten. Lyckades öka lite på den femte till 4:50. Dippade till 4:55 på den sjätte och kände mig riktigt seg i vaderna och lite trött. Slog över till pulsvisningen på Runmeter för att kolla läget och såg – inget! Fan, jag hade glömt att ta på mig pulsbandet. Precis när jag skulle upp i den brantaste backen gick skosnöret upp. Jag krigade mig upp till toppen. Pausade och knöt skon blixtsnabbt. Fortsatte sen nerför. Matade på med tunga vader i 4:47 och 4:54. Kände mig helt sliten, men bet ihop och avslutade den tionde på 4:39 för att sätta ett nytt personbästa på 47:51. Sen softade jag och lunkade den sista kilometern hem på sex minuter blankt. 45 minuter kändes möjligt i juli, men nu känns det mer avlägset igen. Hettar lite under fötterna nu. Så där på gränsen till att bli blåsor, undrar om det beror på att jag körde med mina lite tightare löparstrumpor från Nike.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 10000 m
  • Löptid: 00:47:51 tim/min/sek
  • Hastighet: 12.54 km/timme
  • Tempo: 04:47 min/km

Kommentera

Tema av Anders Norén