Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, Konditionsträning, Löpning, motion, Nathan Speed 2, New Balance Minimus Trail, New Balance MT00, pulsmätare, Runmeter, Sennheiser PMX 680i sports, Träning, träningsdagbok

Tillbaka i löpspåret igen

Det har känts bättre och bättre i vaden sen mitt lilla test i lördags så jag gjorde en ny testrunda idag. Satte iväg i femminuterstempo på en ospecificerad runda. Kände inga problem alls första kilometern och fortsatte i samma fart. Kändes bra på andra också. Fortsatte genom bokhultet på tredje  kilometern och tanken på att ta hela varvet runt Bergundasjön dök upp. Fortsatte på rundan bort mot sundetbron. Strax före fyra kilometer började det småregna och det såg mörkt ut över andra sidan sjön. För att inte utsätta iPhonen för regn vände jag om. En bit in på femte kilometern fick jag små känningar i höger benhinna. Gick över till kortare steg med högre frekvens, men det kändes inte bättre så jag slog om till att bara låta benen gå fritt. Följden blev att jag sprang på strax under 4 min/km i nedförslutningarna och cirka 5:30 i motluten och känningen i benhinnan försvann. Dagens runda blev alltså 8km på 40:20. Funderar på om pulsbandet mätt fel nu när jag ser att snittpulsen legat på 171 bpm i snitt de tre sista kilometrarna för det kändes inte alls tungt. Intressant om det skulle vara så att jag vant mig vid att inte uppfatta det som besvärande längre. Hade vätskebältet på mig idag och lyckades trycka i mig över en deciliter vatten under rundan.

Som vanligt konstaterar jag att man inte får se de hetaste matcherna i OS-tennisen. Det skulle verkligen varit intressant att sett Tsonga och Raonics avslutande megaset. 25-23! Herregud vilken långmatch. Hur bildproducenterna tänkte när de hellre sände Djokovics relativt väntade utskåpning av den allt mer dalande stjärnan Roddick övergår mitt förstånd.

Kommentera

Tema av Anders Norén