Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, Konditionsträning, Löpning, New Balance Minimus Road, New Balance Minimus Trail, New Balance MT00, New Balance R00, pulsmätare, Runmeter, Sennheiser PMX 680i sports, Träning, träningsdagbok

Lätt promenad igår och ett fall in i väggen idag

Har läst i många träningsprogram att det ska göra gott att lägga in en lång promenad ibland. Så jag tog en timmas promenad i NB Minimus Road igår. Hade snittpuls 104 bpm och avverkade knappt 6 kilometer.

Efter att videogranskat och jämfört min löpstil med riktiga löpare har jag dragit slutsatsen att jag behöver få fram höften och överkroppen en aning och sätta i foten mer rakt under kroppen än jag gör normalt. Joggade igång ner mot spåret och sen gick jag in för att testa ett par justeringar enligt POSE-metoden idag. Ställde mig rakt upp, vinklade fotleden mot en fallande känsla och sen lät jag bara benen gå så att säga.Det gick fort, men jag tror inte jag träffade rätt för det kändes lite bakhalt mest hela tiden. Pulsen var uppe i 177 bpm när Runmeter ropade ut enkilometerspasseringen på 4:13. Eftersom jag snillat bort ett dussin sekunder när jag lunkade igång betydde det en start under 4:00 i snitt. En för hård start för mig i dagsläget. Försökte sänka farten, men ändå trycka fram höften. Resulterade i en andra kilometer på 4:30 och snitt puls 167, vilket är rätt ok, men höger vad blev blytung. Gick lite in i väggen och kände att det var läge att vända hem. Det blev två kilometer med tunga vader och hög puls hem. Första på 4:46 och snittpuls 169, den andra på 4:50 och snittpuls 171. Fick lite känning i höger benhinna också. Experimentet gav ingen direkt mersmak. Ska jag göra något mer stilexperiment måste jag dokumentera med video så jag ser om det blir bättre eller sämre.

Kommentera

Tema av Anders Norén