Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, Konditionsträning, Löpning, motion, New Balance Minimus Road, New Balance R00, pulsmätare, Träning, träningsdagbok

Nudlar och glass är kass

Efter en dag på stan med familjen avslutade vi med att äta på en Thaikrog. Gott och trevligt. Drygt en timma senare åt jag en glass framför TVn med sonen och en kvart efter det gav jag mig ut på min löprunda. Efter något tiotal sekunder började vitlöksnudlarna och glassen krypa upp i halsen på mig och efter en minut kändes det som jag hade håll i hela magen. Vände om hemåt redan efter första kilometern. Jag var på väg att ge upp, men precis innan jag hade kommit hem kändes det bättre så jag fortsatte rundan åt andra hållet. Olustkänslorna till trots hade jag hållit 4:45 tempo på de första 2 km. Under den tredje kilometern kändes det allt bättre i magen och halsen, märkligt nog gick den på 4:49.  Fjärde gick på 4:42 och kändes helt normal. Femte gick på 4:41 och i avsaknad av magproblem kände jag nu av mina lättare benhinneproblem. Föga överraskande avslutade jag med en sjätte kilometer på 4:45. Pulsen steg också som vanligt i stegen 150, 161, 167, 169, 173 till avslutande 175 bpm på den sista sträckan. Bäst med dagens runda var att jag kan konstatera att mitt knä förvisso ser blåbankat ut, men att det är helt ok. Det gick bra trots att jag sopade i backen när jag skulle leka kull med sonen och hans kusiner i går och fick en öm och rätt läskig svullnad.

Kommentera

Tema av Anders Norén