Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Inov8 F-lite 195, Konditionsträning, Löpning, motion, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok

Det bidde bara fyra i morse

Löpardag. Steg upp klockan sju och käkade frukost för att hinna ta ett varv runt sjön före sonens tennisskola. Var laddad och redo, men tappade helt sugen när jag såg att det var 8 grader ute. Gick och velade en stund om jag skulle vänta på eventuellt bättre väder i eftermiddag eller inte. Lusten rann av och jag gick och surade tills min fru tyckte att jag skulle rycka upp mig och prova istället för att gå och muttra hemma. Misstänkte att det skulle vara för vått och geggigt i spåren för mina vanliga skor och tog mina Inov8 F-lite 185 för första gången. Det är löparskor för offroad, men jag har dem som vardagsskor eftersom de har heeldrop 6 mm. Att ta på långtights i slutet på juni kändes bara för deppigt så det fick bli shorts och långärmad löpartröja. Redan efter ett par stegs löpning kändes det konstigt och stelt. Stelheten till trots gick det ändå på 4:35 och snittpuls 152 bpm. Redan på andra kilometern började det kännas obehagligt i höger benhinna och jag slog bort tanken på långrundan. Vände efter två kilometer strax efter jag passerat en gammal man som cyklade med sin hund. Han såg rejält förbryllad ut när jag sprang ikapp och blåste förbi honom.  Själv förvånades jag över att han kunde cykla så sakta med hund utan att tappa balansen. Han cyklade megasakta. Gissningsvis långsammare än 7 minuter per km. Löpningen var obekväm, men farten var normala 4:47 på andra km och 4:47 på tredje. Pulsen låg på 176 när jag inledde fjärde och sista kilometern för idag. För att få ut något av den här rundan så bet jag ihop och ökade farten. Avverkade den fjärde kilometern på 4:15 med snittpulsen 178. Usch, det här var kallt obekvämt och inte som jag hade tänkt mig. Blir skönt med en vilodag i morgon.

Kommentera

Tema av Anders Norén