Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Konditionsträning, Löpning, Motionstennis, Nathan Speed 2, New Balance Minimus Road, New Balance R00, Träning, träningsdagbok

Allergiska besvär

Jag är inte jätteallergisk, men så här veckorna precis runt midsommar fylls luften med något som får mina ögon att muras igen och jag nyser av och till. Skulle egentligen sprungit igår för att hålla mitt varannandagsschema, men kände mig för matt och stod över.

Idag kändes snuvan och nysandet inte så farligt så jag fyllde vätskebältet till hälften och drog iväg på en runda runt Södra bergundasjön. Var ett tag sen sist så jag la tempot på 4:45 med baktanken att sänka om det skulle bli för hårt. Första gick lätt och fint på 4:44 och puls 146. Andra och gick på 4:42 med mera normala 162 i puls. Tredje och fjärde kilometrarna var identiska på 4:42 och 166 i puls. Men på den femte började det ta emot. Det kändes varmt och halkigt i grusbackarna och jag råkade öka tempot till 4:32 och pulsen drog iväg till 171 i snitt. På den sjätte kilometern blev allt jobbigt. När den blåste störde jag mig på motvinden och när jag kom i lä blev hettan tryckande. Jag tyckte jag sänkte tempot en bit, men bara till 4:46 och pulsen steg till 172. Vaderna började bli riktigt tunga på den 7 kilometern. Ögonen klibbade igen och det kändes som att jag höll gåfart när jag klockade av och gav upp. Till min stora förvåning hade även den sjunde sträckan gått på 4:42, men pulsen hade så klart gått upp till 175 i snitt och toppade 177 när jag slog av.

Sen satt jag en stund och vilade, snöt näsan och tog en bild på mina rödmosiga ögon. Gick ett par hundra meter, men när jag kom till den brantaste nedförsbacken lät jag benen gå och sprang en kilometer med tunga ben. Den gick på 4:34 och pulsen rusade upp i 170 igen. Slog av och gick 700 meter innan jag började springa igen. Försökte ta den lugnare, men sprang ändå på 4:46. Pulsen låg glädjande på 158 nu så jag fortsatte, men då blev det tungt igen och tempot sjönk för första gången till 4:57 och pulsen steg till 172. Kändes riktigt skönt att komma hem och skölja ögonen.

Konstaterar att jag är en märkligt enväxlad löpare. När jag började gick det alltid på 5:30, sen satt jag fast på 5:00 och idag kunde jag inte ens komma ner i 5:00 för att återhämta mig. Drack en mun vatten per kilometer ungefär. Inte för törstens skull, men det är skönt att bli av med lite slem i halsen. Jag hade vatten kvar i flaskorna när jag kom hem så nu vet jag att en dryg deciliter räcker till en mil.

Kommentera

Tema av Anders Norén