Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Konditionsträning, Löpning, New Balance Minimus Trail, New Balance MT00, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok

Törstig runda utan flyt i steget

Det har kommit en hel del saker emellan så det var sex dagar sen sist jag sprang en runda. Velade lite kring skovalet och valde Minimus Trail för omväxlingens skull. Tog min standardrunda på sex kilometer idag. Kände mig sömnig och seg, men försökte starta lite rappare än vanligt ändå. Lyckades sisådär och avverkade första på 4:43 och andra på 4:54. Blev överraskad över hur varmt det var idag och kände mig törstig ganska omgående så det är nog dags att skaffa ett vätskebälte nu. När jag kom in i bokskogen fick jag lite bättre fart och sprang en bit på 3:38, men tappade tempo och kilometersnittet blev 4:48. Fjärde gick på vanliga sega 5:06 vilket retade upp mig och fick mig att plåga mig ner till 4:29 på femte kilometern och 4:39 på den sjätte. Avslutningsfarten var ju bra, men jag fick pressa mig och pulsen steg till mellan 176 och 180 bpm på sista två km. Så jag gick nära mitt max på slutet och den där lätta känslan när benen bara flyter på vill fortfarande inte infinna sig. Nu närmar sig semestern och då ska jag skärpa mig och försöka springa varannan dag och se om det finns något driv i de gamla benen eller inte.

Kommentera

Tema av Anders Norén