Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Löpning, motion, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers

Blåsig runda

Gav mig ut på en liten löprunda. Först sprang jag ner till min fars garage för att kolla om oljningen av durken i båten torkat. Den var halvtorr. Det är prick en 1km dit och tog 4:45. Sen gick jag med lite kartonger till återvinningen och efter det startade jag om löprundan. Sprang genom bokhultet och ner till Strandbjörket. Tog ett litet break  efter 16:49 och 3,3 km vid strandbjörkshallen. Sen sprang jag runt Växjösjön och hem. Kämpade på i de lite nyckfulla kastvindarna och höll snittfart 4:45 per kilometer de drygt 4,5 kilometerna hem. Snittpuls 171 slag per minut. Som avslutning på rundan gjorde jag en spurt för att testa om det skulle gå att få en exakt mätning med Runmeter på 100 meter. Det gick inte alls bra. Ökade till max och tappade iphonen efter 20 meter. Den slängde och dinglade i hörlurs-sladden runt knäna. Lyckligtvis satt hörlurarna kvar bra i öronen och jag kunde fånga upp den igen och fortsätta springa. Vet inte hur mycket tid jag tappade på det, men jag lyckades bara klocka av vid 110 meter och på tiden 21 sekunder. Fick upp pulsen till181 bpm och även om jag tappade några sekunder i sladdstrulet sätter det saker i perspektiv. Min avslutande sprint motsvarade snitthastigheten per kilometer för vinnaren av Stockholm marathon igår som sprang i stark blåst, kyla och regn – extremt imponerande!

Kommentera

Tema av Anders Norén