Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

intervall, Konditionsträning, Löpning, New Balance Minimus Trail, New Balance MT00, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok

Osnabba 4×500

Gjorde ett oplanerat inhopp i brännboll igår. Fick ingen riktig träff på bollen i utslagen och slirade runt i gräset i kurvtagningen. Men de tiotalet intervallerna gav ändå en gnutta träningsvärk i baksidorna på låren så jag blev nyfiken att testa speeden lite idag. Gav mig iväg och försökte hålla mellan 3:00 och 3:30 per kilometer för att testa om jag alls kan springa så fort och i så fall hur länge. Jag satte iväg i hög fart, men kände att jag började sacka när jag passerat 500 meter. Så jag klockade av och bestämde mig för att köra 500ingar. Snittet för den 500ingen blev 3:32/km och snabbast 3:12/km.  Andra gick på 3:53/km och avslutades med en jobbig snor, hick och hostattack som tog ett par minuter att komma ur. Tredje sprang  jag på 3:55/km och fjärde intervallen lite avstannande på 4:06/km. Pulsen för mittintervallerna låg på snitt 160 och max 175. Under den första intervallen halkade pulsbandet ner från bröstet och mätte upp skyhöga 204bpm. Så det verkar som att den flippar ur om den mäter kring midjan. Eftersom det är helg och ingen majtennis med sonen idag tar jag nog en runda till i eftermiddag.

Kommentera

Tema av Anders Norén