Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, Konditionsträning, Löpning, New Balance Minimus Trail, New Balance MT00, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok

Dagens andra pass

Bild av blygrå himmel och stormpiskade träd tagen från skydd för hagel bakom en trädstam efter dagens runda.

Har just avslutat dagens andra träningspass. Det blev åtta kilometer utmed sjön i vanlig marschfart. Kände en viss stelhet i låren från start, men första kilometern gick ändå på 5:01 med en snittpuls på 147 bpm. Knatade på med höjt humör och fick ett infall att göra en maxrush på 50 meter för att se vad det skulle ge för tempo. Nedslående nog verkar inte Runmeter reagera på så korta rusher för den noterade bara 4:12/km som snabbast så den smetade väl ut det över ett par hundra meter. Rushen lossade  upp lite knutar i låren för efter den kändes de inte så stela. Sprang varvet runt Bergundsjön åt motsatt håll den här gången. Det visade sig vara precis 4km när jag nått upp till för den brantaste backen på rundan. Solen sken och jag blev lite frestad att stanna och njuta av utsikten, men valde att vända om direkt för att inte stelna till.  Efter en kilometers löpning till började det blåsa och regna så jag fick stoppa in iPhonen i jackfickan i skydd mot regnet. Under sjunde kilometern sken solen igen, men när jag avslutade dagens åttonde och sista kilometer började det blåsa rena stormen och hagla. Det varierande vädret påverkade dock inte min marschfart något alls för kilometer tre till och med åtta gick alla på 5:00/km plus minus 4 sekunder. Det enda som ändrade sig var att snittpulsen steg från 168 till 178 bpm. Känner lite känning i höger skenben nu, men det släpper nog fort med lite massage och liniment tror jag. Sprang dagens båda pass i New Balance minimus trail 00. Har sprungit mest med road-modellen på senaste tid och märker nu att det är förvånansvärt stor skillnad på dem. Traildojjorna känns plattare hårdare, greppigare, helt odämpade och fjäderlätta i jämförelse med road-modellen. Tänk att det kan vara så stor skillnad på ett par som väger 249 gram jämfört med ett snarlikt par i samma märke som väger 321 gram och har 2 mm tjockare sula.

Kommentera

Tema av Anders Norén