Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Konditionsträning, Löpning, New Balance Minimus Road, New Balance R00, Träning, träningsdagbok

Ständigt detta snor

Veckan har varit lite kaotisk så löparkläderna låg dyngsura i tvätthögen sen förra passet, men nu är vädret rätt kallt igen så vintertajtsen fick duga. Gav mig ut på en förutsättningslös löprunda utmed sjön idag. Sprang på känn utan någon planerad fart eller sträcka. Så det blev lite fartlek första två kilometerna i växlande fart mellan 4:07 och 4:48. Kände inte mycket av benhinnan idag, men näsan började som vanligt snora redan efter femhundra meter. Jag tycker inte jag har varit förkyld på ett halvår, men ändå börjar jag snora så fort jag springer. Det är inget dropp utan rejäla sega saker som man får springa och fräsa ut var och varannan minut. Tänkte ta det lugnare på tredje kilometern och få ner pulsen som gått upp i 173 bpm. Sprang tredje på 5:12, men pulsen sjönk bara till 169. Höll samma tempo på fjärde, men pulsen sjönk inte utan steg till snitt 171 så jag tyckte jag hade fått nog och vände om hemåt. Sprang tredje på 5:17 och pulsen steg till snitt 173 och maxade på 178 till sist. Det kändes ohållbart så jag stannade och njöt lite av naturen några minuter. Sen började jag om och fortsatte hem. Sprang första på 4:40 och pulssnitt 168, andra på 5:11 och puls 166, kändes bra, men på tredje och sista gick på 5:03 i kraftig motvind och pulsen rusade upp i 177 mot slutet. Förbaskat jobbigt idag.

Kommentera

Tema av Anders Norén