Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Konditionsträning, Löpning, motion, New Balance Minimus Road, New Balance R00, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok

Tunga ben, men skaplig avslutning

Kollade på första set mellan Nadal och Ferrer. En match mellan två mästare i fotarbete. Ferrer spelade riktigt bra, tunga slag och blixtsnabbt fotarbete, men han kollapsade totalt mentalt när han inte kunde plocka hem setet på någon av de fem setbollarna han hade i Nadals serve. I efterföljande tiebreaket spelade han helt utan självförtroende. Matchen kändes helt körd. Så jag snörade på mig mina New Balance road och gav mig ut på en löprunda istället.

Jag var lite tung i vaderna sen igår och gick ut lugnt, lufsade efter en typ 60årig granne. Han höll sig faktiskt i närheten av fem min/km-tempo så det gick helt ok. Efter en kilometer vände han tillbaka hem och jag fortsatte vidare i det tempot. Efter en knapp kilometer till blev jag förbicyklad. Då roade jag mig lite med att hänga på cyklisten och öste på i 4 min tempo en liten bit. Men jag hade tänkt springa en längre runda så jag gick tillbaka till 5 min-tempo igen efter några hundra meter. När jag efter 4 km passerade strandbjörket kändes vaderna stela och tunga så jag valde att korta av rundan och vända hem. Den sjätte kilometern var ganska plågsam i vaderna så jag sprang i gräset jämte cykelvägen. Tyngre, men mjukare och mindre stötigt. När jag avverkat sju kilometer och hade mindre än en kilometer kvar sträckte jag ut steget och pressade mig lite. Gick över förväntan bra och jag avslutade sista 800 på 4:20 fart. Pulsen låg stadigt på 165 bpm idag och jag toppade på 172 i slutspurten. Konditionsmässigt går det åt rätt håll igen. Nu blir det vilodag i morgon.

Kommentera

Tema av Anders Norén