Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Konditionsträning, Löpning, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok

Gick ut för hårt

Innerligt trött på regn och kyla, hoppas se mer vitsippor i solen framöver.

Cyklade i nära maxfart hem för att undvika ösregnet. Bara två kilometer, men det kändes en del i låren. Gick och städade hemma i en dryg timme innan jag gav mig ut för att springa. Tänkte först ta en lugn runda bara, men ändrade mig när jag kom ut i det fina vårvädret och bestämde mig för att gå ut stenhårt och bara springa 4 kilometer istället. Blåste på i 3:30 fart. Gick bra i drygt 600 meter, men sen kände jag att “väggen” närmade sig och jag sänkte tempot ett snäpp och första kilometern gick på 4:02. Sänkte tempot gradvis under andra kilometern och avverkade den på 4:51. Ett par hundra meter senare kände jag att den hårda utgångsfarten satt sig i benen så jag stannade till och började gå. Övervägde att gå hem, men efter en halvminut kändes det helt ok igen och jag sprang de två och halv kilometerna tillbaka i min normala femminutersfart. Vid analysen av dagens siffror ser jag att pulsen maxade på 169 per minut när jag drog på första kilometern. Det var inte så farligt, men jag drog på mig för mycket mjölksyra i benen i 3:30farten eller så hade jag sega ben efter cyklingen redan innan jag började springa. Får göra ett nytt test igen med helt fräsha ben för att se var gränsen går. Med pausen medräknad tog dagens fem kilometer 24:49.

Kommentera

Tema av Anders Norén