Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Konditionsträning, Löpning, New Balance Minimus Road, New Balance R00, Runmeter, Södra Bergundasjön runt, Träning, träningsdagbok

Sön-dagsverke

Blött underlag kräver tät sula så skovalet föll på Minimus road idag. Det var allt för länge sen jag sprang runt Bergundasjön och formen har varit låg sista veckorna så jag gick ut lugnt. Upptäckte att det var rätt kul att hoppa över pölarna och göra små rusher. Så jag provade på det som löparna kallar för fartlek. Att springa rätt fort ett par hundra meter när man får lust och sen ta det lite lugnt. Höll på med det i fem kilometer, sen tyckte jag det började kännas lite för jobbigt och gick in för att hålla jämn fart och få ner pulsen under 170 igen. Höll 5:30-fart en knapp kilometer och pulsen sjönk till 168, men då började det regna. Kände inte att jag ville vara ute i regnet längre än nödvändigt och höjde tempot igen. Jobbigt, men det gick bra mellan sjunde och tionde kilometern. När jag närmade mig sista kilometern laddade jag för att ge järnet den sista kilometern. Det var lerigt och halkigt i spåret men jag fick rätt bra fart på benen. Första 400 gick fort, benen hade orkat ännu mer, men jag kände mig illamående och fick slå av på takten lite när jag fick upp magsyra i munnen och kilometern gick på 4:39 med en snittpuls på 184 och max på 185. Snittpulsen för dagens 11 km blev 165 och passet tog 56:32. Nu i skrivande stund ett par timmar senare känner jag mig pigg och klar i skallen. Det var absolut rätt medicin att ta en rejäl runda idag. Noterar idag att New Balance minimus road är lite halkiga i lera och att det är svårt att skölja bort lera ur det nätaktiga tyget.

Kommentera

Tema av Anders Norén