Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Filmklipp, Konditionsträning, Löpning, New Balance Minimus Road, New Balance R00, pulsmätare, Runmeter, Sennheiser PMX 680i sports, Tester och åsikter om prylar för löpning, träningsdagbok, unboxing, video

Prylgalen?

Löpning är en billig sport. Man behöver bara ett par skor och faktiskt inte ens det för man kan gott springa barfota större delen av året, men det är inget för mig. Jag är och har alltid varit en matrielspelare. Jag behöver lite prylar för att stimulera mig. Idag var det lilla julafton när jag fått hem min senaste beställning från nätet. Jag förstår inte riktigt varför, men jag har förstått att det är stort med “unboxing” på Youtube så för att hänga med i trenden bjuder jag dagen till ära på en liten unboxingvideo med mina nyförvärv – New Balance Minimus Road 00, Inov-8 F-lite 195 och Sennheiser PMX 680i Sports. Två par löparskor och ett par hörlurar till iPhone alltså. Skorna beställde jag för ett par veckor sedan från England för att jag gillar mina Minimus trail och ville ha ett par till vardags och jag kunde inte motstå att hugga dem för 600 spänn(svenskt pris är nästan prick det dubbla) och så slank det med ett par Inov-8 som också var billiga och intressanta. Mina gamla lurar gjorde mig galen förra veckan när jag började springa utan mössa. Då började de hoppa ur öronen och trassla till det när jag sprang. Så jag beställde ett par sportlurar i måndags. Praktiskt nog kom båda leveranserna samtidigt idag.

[youtube=http://youtu.be/xHEPCdP2UpU]

Givetvis kunde jag inte motstå att dra på mig lurarna och mina nya Minimus och ta en testrunda ikväll. Sprang en sväng i bokhultet och rundade tennishallen. De nya lurarna satt inte 100% bekvämt, men de satt i alla fall kvar i öronen och det var huvudsaken. Jag har gillat mina Minimus Trail, men Minimus Road är ännu bättre. De går upp högre i hälen och eliminerar mitt skoskavsproblem. De är lite rymligare framme i tårna och sulan är slät och vattentät, men ändå väldigt följsam. Kändes helt perfekta idag. Återkommer eventuellt med ett mer ingående test om någon mailar och tjatar på mig. Dagens löpning var en medioker affär. 7,3 kilometer avverkades på snitthastigheten 5:04 min/km, snittpuls 163 bpm och maxplus 171 bpm. De sista tre kilometrarna kände jag mig tung i vaderna. Så än en gång har jag fått det bekräftat att 10 dagars uppehåll är för långt och att tennis inte kan ersätta löpning.

Kommentera

Tema av Anders Norén