Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

asfalt, benhinneinflammation, Löpning, mörkerlöpning, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers

Blött och baklänges i mörkret.

Fick jobba extra idag så jag fick inte möjlighet att springa min söndagstur i solen. Så det blev till att snöra på mig mina Vibram Speed klockan 20:00. Runt Bergundasjön i mörkret? Otänkbart! Så jag ställde kursen mot de upplysta cykelvägarna runt Växjösjön istället. Tre kilometer kortare, men det fick duga tänkte jag. Sprang nog inte mer än tio meter innan jag klev i en vattenpöl och fick skorna fulla med kallt vatten. Efter drygt en kilometers löpning frös jag om fötterna, började plågas av benhinnorna och tänkte tillbaka på mitt nyårslöfte. Jag lyssnade på kroppen och ändrade plan igen. Vek av och sprang min vanliga fyrakilometersrunda fast baklänges(högervarv och inte vänstervarv som jag brukar). Pendlade ett par sekunder över och under 5 min/km första tre kilometerna. Drog på och avslutade sista på 4:18. Tack vare sista rycket fick jag upp pulsen i 181 bpm, men snittet låg annars på 163. Total tid 19:33 för dagens 4 km. När jag kommit hem och satt och masserade benen ringde telefonen. Nu är det klart att vi ska spela vår första Deloittedubbelmatch på torsdag. Inte idealiskt, men det var enda möjligheten och har man gett sig in i leken…

Kommentera

Tema av Anders Norén