Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

asfalt, Löpning, motion, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers, vinter

Rådjurssadel, Federer och litet pers

Söndagen till ära lagade jag till en rådjurssadel med potatis och gräddsås till lunch. Sen slog jag mig ner framför en livestream och såg finalen i Rotterdam mellan Federer och Del Potro. Första set satt som en läcker liten desert. Federer imponerade mer än på länge när han mixade långa slicade backhands med snävt vinklade toppade och läckra stoppbollar. Total utskåpning. I andra set såg han lite mätt ut och slog av på tempot, men vann ändå ohotad matchen. Jag satt proppmätt och helt överdäst och kände viss ömhet i vänster häl. Ömklighetens kranka blekhet höll på att besegra mig, men icke! Kändes som jag hade ett bowlingklot i magen när jag reste mig upp, men jag drog på mig löparkläderna, Vibram Speed och gav mig ut i alla fall. Första kilometern kände jag mig blytung i magen och hälen ömmade lite. Till min stora förvåning avverkade jag den ändå på 5:00. Uppmuntrad av resultatet och med Little Boots läckra popslinga Remedy i lurarna avverkade jag kilometer nummer två på 4:40. Övervägde vid sjön att slå in på niokilometersrundan, men lyssnade till kroppen och vände hem. Höll 4:40 tempo även på tredje kilometern. Även idag hade jag strul med att stoppa appen Runmeter så sista kilometern stannade på 4:52 efter ett antal irriterade tryckningar. Dagens 19:14 är mina snabbaste fyra kilometer sen jag kom tillbaka efter de mörka åren mellan 2000 och 2007. Den överraskande bra tiden tillskriver jag att det var helt halkfritt idag eftersom regnet spolat bort is och snö. Dagens snittpuls var 166 bpm och jag maxade på 179 bpm. I skrivande stund känns hälen helt perfekt så det var verkligen rätt beslut att ta en runda.

Kommentera

Tema av Anders Norén